2008 – god fortsättning!

Publicerad onsdag den 2 januari 2008 kl. 20.57

Egentligen är det inte så mycket som ändrats, mer än att vi skriver 2008 i stället för 2007. Ändå känns 2008 på många sätt speciellt. Det är många kommande händelser som jag ser fram emot.

Det nya året inleddes med ett toppenbra nyårsfirande tillsammans med vänner i Ulricehamn. Det är tråkigt att nyårsnatten för med sig så många problem: fyrverkeriskador, anlagda bränder, skadegörelse, fylla och bråk. Om alla hade följt säkerhetsföreskrifterna och accepterat att fyrverkerier och alkohol hör inte ihop, skulle antalet skador orsakade av fyrverkerier ha minskat drastiskt. Hur man med flit kan skjuta raketer mot människor är för mig oförståeligt. Ett totalförbud anser jag inte vara aktuellt, men en översyn av lagstiftningen vore på sin plats.

Nog om detta. Vi blickar framåt. För det är mycket som händer under 2008.

  • Nästa torsdag åker jag och fyra kompisar till Hemsedal. Jag har åkt skidor sedan jag var liten och älskar det. Kommer att bli så skoj!
  • 11 april. Vissa födelsedagar är mer speciella än andra. Att fylla 18 år är speciellt. Den största förändringen blir körkortet, vilken känsla det blir att ha det i handen, och så praktiskt. Att som nu bli skjutsad hit och dit av sin bästa kompis är inte så dumt det heller – stort tack, Jonathan – men att själv ha körkort är annorlunda.
  • Jag kan också se fram emot två skolresor i april, den första till Tyskland och den andra till Frankrike. Att läsa dubbla språk lönar sig på många sätt.
  • Studenten. Redan den 23 maj. Lämnar en otroligt bra gymnasieskola och en enormt rolig gymnasietid bakom mig. Känns lite sorgligt, men samtidigt är det ju ett steg framåt.
  • Sedan återstår det att se hur framtiden blir, jag återkommer om det.
  • Dessutom kommer jag ju att finnas på den här bloggen från och med i år. Kul att du har hittat hit!

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.