Vart tar min tid vägen?

Publicerad måndag den 18 februari 2008 kl. 18.17

Kan tid bara försvinna? Jag tycker nästan det verkar så. För mig försvinner nämligen tiden väldigt enkelt. För en vecka sedan hade jag räknat med att jag under lovet skulle hinna med de flesta uppgifterna på min att-göra-lista, men knappt ens en enda uppgift har jag kunnat bocka av. På något konstigt sätt verkar tiden bara försvinna i tomma intet ibland.

Egentligen handlar det hela antagligen bara om prioriteringar. Vad man väljer att lägga sin tid på. Jag har haft ett väldigt trevligt lov. Jag borde egentligen inte klaga. Det är nog bara att acceptera att tiden går avsevärt mycket snabbare än man tror ibland. Man vill hinna med mer än vad som möjligt. Just nu känns det lite stressande med den långa att-göra-listan. I dag fick jag dessutom lägga till ytterligare två uppgifter: dels att skriva brev till min franske brevvän, något som jag alldeles glömt bort att göra, dels ett prov. Jag motsätter mig att det skulle vara att-göra-listan i sig som stressar. Jag är övertygad om att översikt och planering i form av en att-göra-lista motverkar stress.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.