"Löda på freda?"

Publicerad fredag den 14 mars 2008 kl. 20.09

Liknar URAN:s kretskort

Dagens URAN-labb borde vi egentligen ha haft i morgon, trots att utsatt datum var i dag. Varför förstod vi inte förrän vi fick förklaringen av en vitsig person i vår närhet: "löda på freda?" Temat på labben var nämligen lödning av elektronikkretsar.

Varken jag eller någon annan deltagare var expert på att löda eller elektronik i allmänhet, men nu efteråt kan jag konstatera att vi blivit riktigt skickliga på elektronik och lödning. Vi lyckades med vårt mål att konstruera en mikroprogrammerare som fungerar. Vid nästa labbtillfälle ska den användas till att programmera några häftiga teknikprylar, vad det är för något kan jag inte gå in på här på grund av att styrelsen beslutat att hemlighålla det.

Senaste tiden har det varit fullt upp. Ingen ledig stund på länge. Nu är det dags för att snabbduscha och sedan åka till en filmkväll med några vänner.

Kommentarer

Carl-Johan Sveningsson lördag den 29 mars 2008 kl. 14.05:

Vad kul att det finns FUF-föreningar som fortfarande lever!

Jag letar runt lite efter var FUF'are hänger numera, om det finns något diskussionsforum eller kanal på IRC typ. Än så länge har jag hittat #fuffens på QuakeNet, kom dit vetja!

Ja förresten, jag är gammal i UFÖS / GUF som numera har flyttat utomlands men fortfarande tycker FUF är en charmig organisation som jag vill ha kontakt med.

Ha're!