Ett steg närmare körkortet

Publicerad tisdag den 25 mars 2008 kl. 23.41

Halkbana
Stora Holms Trafikövningsplats

När klockan för sjunde gången ringde i morse vaknade jag till på riktigt. Att det var ljust ute skrämde mig. Paniken kröp fram: hjälp, hur mycket är klockan? Hade jag missat bussen? Skulle jag missa riskutbildningen (i folkmun halkkörning)? Nej, det fick bara inte hända.

Räknade något morgontrött ut att det var tjugofem minuter kvar till den buss till Göteborg som jag igår valt ut skulle gå från Tolkabro, knappt en mil hemifrån. "Pappa, kör du mig till Tolkabro om fem minuter?" Får svaret "Visst, men är det inte bättre om jag kör dig så att du hinner med bussen som går från Borås om en timme. Då hinner du äta frukost och allt kommer att bli mycket bättre i dag." Snällt, tänker jag, men tackar nej: risken finns att jag i så fall kommer för sent till riskutbildningen om bussen är försenad och jag missar en anslutning och dessutom tycker jag det är onödigt att bli skjutsad så långt.

Skyndade mig följaktligen till duschen, kastade i mig stenfrusna smörgåsar, åt lite källarrökt skinka efteråt, drack hastigt ett glas mjölk och borstade därefter snabbt mina tänder. Slutligen packade jag ner färdlektyr i form av körkortsboken och lite fika. Hann med bussen med i sammanhanget god marginal.

Riskutbildningen var rolig, och lärorik. Det var häftigt att uppleva att inte kunna stanna, även i farter som är låga jämfört med dem på vägarna. Måste säga att jag håller med dagens lärare: tur att man är på en trafikövningsbana och det inte är situationer på riktiga vägar…

Att åka till och från Göteborg tog sin tid, på grund av vädret och olyckor. Det var ett utmärkt tillfälle att plugga körkortsteori. Nu är jag riktigt trött på körkortsteori. Ska varken öppna boken eller göra några tester mer. Gjorde tre STR-sluttester i följd i eftermiddags, vilket totalt tog 40 minuter. Sammanlagt hade jag 6 fel på de tre proven, klart godkänt måste det väl betraktas som.

Snart har jag körkort, känns underbart. Synd att jag ännu inte får skriva kunskapsprovet och köra upp, varför annars inte redan ikväll?!

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.