Jag stjäl sömn från mig själv

Publicerad torsdag den 3 april 2008 kl. 21.04

Läste ni dagens artikel "Sex av tio nior sover för lite" i Göteborgs-Posten? Skrämmande. Ännu mer skrämmande är att jag själv är en av dem som jag anser man skulle kunna benämna sömntjuvar. Jag är skyldig mig själv massor av sömn. Men hur skulle man annars hinna med i vissa situationer?

Jag trivs med att ha många bollar i luften. Det är högst sällan jag har några längre lediga stunder. Oftast inte så värst många korta heller, eftersom jag många gånger vill att varje minut ska utnyttjas. Det är ofrånkomligt att jag är en tidsoptimist. Således försöker jag alltid hinna med mer än vad som är möjligt.

För tillfället tror jag dock att jag har tagit på mig för mycket. I vanliga fall brukar jag ha en lagom balans, men just nu känns det lite tungt. Många saker vill jag hinna med: flickvän, andra vänner, cykling, tennis, lektioner, skoluppgifter (speciellt projektarbetet – men även prov och inlämningar i andra ämnen), anställningsintervjuer (sommarjobb), körkortet (körlektioner, kunskapsprov och uppkörning), högskoleprovet, 18-årsdag, om en dryg vecka Tyskland och om ytterligare några veckor Frankrike. Det blir vissa dagar orealistiskt att hinna med allt detta och lite till. Sömnen är emellertid inget som man kan låna hur som helst, bättre är ju att utnyttja sin vakna tid bättre.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.