18 år – mycket som följer

Publicerad måndag den 7 april 2008 kl. 10.33

Wow, det är bara fyra dagar kvar! Det är ju väldigt snart. Faktum är att tiden i allmänhet går väldigt fort. Årets fjorton första veckor har passerat snabbt, det känns nästan overkligt om man tänker på att varje dygn har 24 timmar. Å den andra sidan är det inte så värst stor del av ett dygn som man har tid över.

På fredag blir jag 18 år. Jämfört med en vanlig födelsedag är nog denna födelsedag mer speciell. Att bli vuxen och myndig är egentligen ett stort steg. Den största skillnaden för mig blir nog ändå körkortet. Vilken känsla att ha det i sin hand!

Mycket händer i början av mitt vuxna liv. Kunskapsprov för B-körkort på fredag eftermiddag. Projektarbetet ska vara helt klart och inlämnat på lördag eftermiddag, därefter födelesedagsfirande. Söndagsmorgonen består av att snabbt packa ihop kläder och annat för en vecka. Vid lunchtid går nämligen planet till Berlin. Tillsammans med min enastående lärare i tyska och andra elever som läser tyska är jag i Berlin en vecka. En tuff vecka av pluggande med massor av prov och inlämningar följer denna resa, för åter igen beger jag mig sedan utomlands. Denna gång till Frankrike, närmare bestämt till trakterna runt Arles. Tiden innan studenten kommer sedan att gå snabbt. Två dagar efter studentavslutningen åker jag på klassresa till Turkiet. Hur sommaren och framtiden sedan blir har jag inte planerat i detalj, men i stora drag vet jag vad jag vill göra det närmaste året.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.