Jordgubbar smakar inte som morötter

Publicerad måndag den 7 april 2008 kl. 13.41

Analys efter analys. Här ett utdrag ur mitt eget bidrag. Fundera på vad jordgubbar och morötter har i sammanhanget att göra.

Jordgubbar smakar inte som morötter (2008)

Jag minns den dagen,
jag minns den som igår,
jag klättrade upp för stegen,
jag följde i dina spår.

[...]

Men så fort tiden går,
ingen av oss insåg det,
plötsligt vi här nu står,
i det som kallas verklighet.

Det är tillåtet att tolka lyrik precis som man vill, så länge som man kan motivera sina åsikter. Det är utgångspunkten för samtliga analyser och tolkningar. I det här fallet, när det gäller titeln, är sanningen att titeln inte har något med dikten att göra. Den som tolkar det så, saknar emellertid fantasi.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.