Underbart med körkort

Publicerad onsdag den 30 april 2008 kl. 11.30

Jag vill börja med att be alla om ursäkt. Men jag kan glädja er med att ni inte är ensamma om att inte veta att jag skulle köra upp i måndags. Inte ens min bästa kompis, flickvän eller mina föräldrar visste om det. Ni kan säkert gissa hur förvånad mamma blev när jag dök upp på hennes jobb och frågade om jag kunde få låna bilen. Stort tack till ni två som bevarade min uppkörningstid hemlig.

På väg till Borås innan uppkörningen började jag att bli lite nervös. Eftersom jag åkte från Jönköping och två gånger måste byta tåg, hade jag gott om tid att oroa mig. Ändå vill jag påstå att jag hade läget under kontroll. Väl utanför Förarenhetens kontor en stund innan provets början var jag naturligtvis något nervös, men med lugnet i behåll.

Körprovet gick utmärkt. Följande moment ingick enligt protokollet:

 • Säkerhetskontroll/körställning
 • Parkering
 • Backning
 • Oskyddade trafikanter
 • Körning i körfält/körfältsbyte
 • Gatukorsning
 • Signalreglerad korsning
 • Cirkulationsplats
 • Självständig körning mot mål
 • Körning på smal/krokig vg
 • Motorväg, motortrafikled eller liknande
 • Omkörning

Jag kommer antagligen aldrig att glömma känslan av att köra själv för första gången. Kändes nästan overkligt att köra iväg utan någon bredvid. Så stolt har jag sällan känt mig!

Kommentarer

Steff söndag den 11 maj 2008 kl. 17.24:

Vem är flickan?

Anders Törnkvist söndag den 11 maj 2008 kl. 21.55:

Min flickvän Maria, läs här.