Maj 2008

Studentdagen en av de bästa dagarna i mitt liv

lördag den 24 maj 2008

Jag vill tacka alla som bidrog till att studentdagen blev till en av de bästa dagarna i mitt liv. Den inleddes med att jag kände mig klarvaken innan klockan hade ringt – högst ovanligt. Stolpar: champagnefrukost hos Jesper, fotografering, avslutning med mentorerna, avslutningscermonin i Sim- och Sporthallen (med otroligt bra tal framfört av Agnes), utspringet, i traktorkärran genom staden (tack alla som uppmärksammade vår framfart!), hemskjutsad i en cabriolet, studentfirande hemma, firande på hotellet och Pluto med mera. En helt underbar dag!

Publicerad kl. 15.03
permanent länk | kommentarer (0)

Årets Tingsholmare

fredag den 23 maj 2008

Stort tack för stipendiet på denna studentdag! Jag är innerligt glad för motiveringen. I sammanhanget måste nämnas att en bättre gymnasietid än den på Tingsholmsgymnasiet skulle jag inte ha kunnat få.

Motivering: För sitt outtröttliga engagemang för hela skolan via elevråd, lokal styrelse och URAN, Anders har genom sin oerhörda bredd varit med i snart sagt varje kurs och bidragit med glatt humör, hjälpsamhet och kloka kommentarer.

För mig var det långt ifrån väntat att jag skulle få ett stipendium, och verkligen inte att jag skulle bli Årets Tingsholmare. Wow!

Publicerad kl. 16.25
permanent länk | kommentarer (1)

Inte många dagar kvar

söndag den 18 maj 2008

Nu är det inte många dagar kvar. Tiden går overkligt fort! De närmaste veckorna kommer att passera snabbt. I dag är det (för att presentera ett axplock av de kommande händelserna):

  • 2 dagar kvar till balen
  • 5 dagar kvar till studenten
  • 7 dagar kvar till att jag åker till Turkiet med klassen
  • 15 dagar kvar till att jag börjar sommarjobba
  • runt 100 dagar kvar till att jag flyttar till Frankrike

Publicerad kl. 17.59
permanent länk | kommentarer (0)

Stressigt just nu, snart är det över

söndag den 11 maj 2008

Fullt upp 24 timmar om dygnet. Tyvärr är det så min vardag ser ut just nu. Pluggande, tennis, resor, möten, lektioner, prov, inlämningar, redovisningar, vänner, kalas och så vidare.

Samtidigt närmar sig studentveckan i allt snabbare takt. Det känns nästan overkligt att det bara är sex skoldagar kvar, och knappt ens det. Nu återstår bara sista rycket!

Publicerad kl. 17.39
permanent länk | kommentarer (0)

Tack för två toppenresor!

lördag den 10 maj 2008

På något sätt lyckades jag komma med på både resan till Tyskland och resan till Frankrike i vår. Det lönar sig att läsa två språk, på många sätt! Resorna till Berlin och Arles var toppen! Vi fick uppleva olika kulturer, se städer, träna oss på konversation på tyska respektive franska och fick träffa tyska och franska ungdomar. Stort tack till mina språklärare och den rektor som möjliggjort resorna! Genom sådana resor ökar intresset för att läsa språk på gymnasiet och statusen på språkkurserna höjs. Mitt råd är att fortsätta med det i framtiden!

Publicerad kl. 19.45
permanent länk | kommentarer (0)