Juni 2008

Dagens goda gärning

torsdag den 19 juni 2008

Jag tycker mig ha kvalificerat för dagens goda gärning. På vägen till jobbet i eftermiddags denna regniga dag såg jag en fotgängare på vägen mellan Hökerum och Tolkabro, en sträcka som är omkring fyra kilometer. Vid närmare fundering efter att ha passerat honom kom jag fram till att jag i samma situation som honom skulle ha velat få skjuts. Föreställ dig hur denna man från Ulricehamn som visade sig ha samma namn som mig själv sken upp!

Publicerad kl. 23.02
permanent länk | kommentarer (0)

Sommar, härliga sommar!

tisdag den 17 juni 2008

Det är otroligt härligt att sommaren är här. Vilket fantastiskt väder vi fått inledningsvis! Visserligen har jag nu börjat jobba på riktigt, men att solen skiner utomhus känns inte ens det minsta jobbigt. Det känns i själva verket toppen!

Ännu har jag inte haft många timmar lediga. Utöver jobbet har jag till exempel varit med och firat min kusin Fredriks student och varit på årets tennisläger i Alingsås. Tennislägret var trots få deltagare toppen! Vad gäller jobbet trivs jag jättebra med det. Trevliga och positiva arbetskamrater med härliga vårdtagare bidrar till detta. En egen positiv inställning kommer man annars långt med. Tänk på det!

Publicerad kl. 20.35
permanent länk | kommentarer (0)

Äntligen inlämnat – skönt

måndag den 9 juni 2008

Nu kan jag äntligen sanningsenligt säga att jag slutfört min gymnasieutbildning. Trots att jag tog studenten för mer än två veckor sedan, har jag för bara några minuter sedan skrivit klart och lämnat in min absolut sista inlämningsuppgift i gymnasiet. Det rörde sig om en fördjupningsuppgift för både Religionskunskap A och Svenska B. Nu var det verkligen hög tid att lämna in, för enligt uppgift kommer betygen flyga iväg till Högskoleverket om redan några timmar.

Hur kommer det sig att jag lämnar in först i dag? Tre resor utomlands de senaste två månaderna har bidragit till detta. Men också mitt engagemang i föreningar och mitt intresse för idrott med mera. Körkort. Studenten. Utan tvekan skulle jag ha kunnat lämna in innan studentdagen, men ibland, precis som den här gången, känns det mer aktuellt att prioritera andra saker.

I sommar kommer jag att jobba som semestervikarie på en demensavdelning i Ulricehamn. Oroa er inte över att behöva läsa om vardagen på min avdelning, oavsett om sekretesslagen ger möjlighet till det eller inte har jag bestämt mig för att inte skriva om detta. I dag ska jag på brandutbildning och på onsdag går jag bredvid.

Publicerad kl. 07.08
permanent länk | kommentarer (0)

Bad, diskotek, prutande och parasailing

onsdag den 4 juni 2008

Parasailing

Åter igen en underbart rolig resa! Den härliga värmen på Alanyas stränder på dagarna föranledde flera bad. Vi testade också parasailing en dag. Eftermiddagarna bestod av prutande i turistkvarteren. Ganska kul att se vilka hutlösa priser för kopior av kläder, bälten, skor, parfymer och liknande försäljarna startar med. Jag köpte i varje fall några par kalsonger, två bälten och ett par skor – för några hundralappar totalt, enligt utgångspriserna tillsammans värda 6 000 kr?! Vad gäller diskoteken var det nästan bra att alla ställen stängde kl. 03. Om de skulle ha stängt senare än så skulle jag inte orkat med en hel vecka, i varje fall inte när den morgonpigge Emil bjuder en på gröt vid niotiden.

Publicerad kl. 11.09
permanent länk | kommentarer (0)