Besök av en fransman

Publicerad lördag den 5 juli 2008 kl. 23.08

Vilket kul initiativ, Birgitta! För några veckor sedan kom min tidigare lärare i franska, Birgitta, med ett trevligt erbjudande på telefon, vilket jag omedelbart tackade ja till. För några dagar sedan anlände en fransmän, vars föräldrar är vänner med Birgitta, till Ulricehamn. Erbjudandet innebar en träff med den jämnårige fransmännen. Jag uppskattade eftermiddagen med fransmannen som Birgitta låter bo hos sig så mycket att vi bestämde att vi skulle cykla en sväng på onsdag.

För er som inte vet vem Birgitta är, kan jag berätta att hon var den första läraren som jag hade i franska. Från sjätte till nionde klass läste jag franska med Birgitta på Ätradalsskolan, min högstadieskola. Undervisningen präglades av en ständig entusiasm och ett brinnande intresse för att lära ut franska. Mitt eget intresse för franska utvecklades under denna tid och har sedan utvecklats ytterligare under min gymnasietid. Nu planerar jag att åka till Frankrike i höst för att utveckla mina språkkunskaper i franska. Det bästa sättet att lära sig ett språk är att bo i ett land där språket talas som modersmål.

I dag har det varit en toppendag. Då jag hade en delad tur i dag kunde jag tillbringa tre timmar hos Birgitta, hennes man Lasse, och den gästande fransmannen. God mat och trevlig konversation, omväxlande mellan franska och engelska. Jag föredrog franska, även om detta ännu för mig är besvärligare. Men naturligtvis är det så att övning ger färdighet i detta fall!

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.