En Stockholmshelg

Publicerad söndag den 20 juli 2008 kl. 14.50

Sitter på jobbet i skrivande stund och väntar på att klockan ska bli 15, då jag börjar jobba. Jag är nyvaken, eftersom jag har sovit några timmar nu på dagen då den sista natten i Stockholm blev sömnfattig. Tillsammans med Emil, Ebba och Ingrid har jag alltså varit i Stockholm i helgen.

Det går knappast att påstå att det blev något längre besök i Stockholm denna gång. Jag lyckades klämma in det i min relativt uppbokade kalender, genom att åka direkt från jobbet i fredags och direkt tillbaka till jobbet i dag. Väl i Stockholm efter en tågresa från Falköping med Emil utnyttjade vi tiden effektivt, förutom smärre problem med att hitta rätt vilket ledde till långa promenader i rask takt.

Efter en trevlig lunch med Eva på en mongolisk restaurang i går eftermiddag tillbringade vi lördagskvällen först i Ingrids brors lägenhet (där vi bodde) för att sedan gå vidare till Ingrids studentkorridor och träffa grannarna. Tillsammans med dem gick vi ut på ett ställe vägg i vägg med White Room. Tyvärr saknades lite drag, men i övrigt var kvällen lyckad. Träffade många härliga människor!

Vad gäller tågresan hem i morse innebar den extra krångel på grund av ett tekniskt fel hos SJ. Det ska jag berätta om lite senare. Som ni förstår var jag mycket trött. Jag var väldigt rädd för att jag skulle missa att gå av på min station. Tre väckarklockor fick mig att känna mig tryggare. Tyvärr blev sömnen störd av en irriterande granne på tåget. För att undvika en sådan situation hade jag valt att sätta mig på fönsterplatsen, som hade varit ledig, trots att jag enligt biljetten hade min plats vid gången. Jag hade på så sätt hoppats på att undvika en massa spring över mina ben. Tyvärr visade det sig att jag hade haft fel. Platsen var upptagen, men dess ägare som var en äldre dam lyckades inte hitta den förrän femton minuter senare, då jag redan hade somnat. Hon skulle nödvändigtvis sitta på fönsterplatsen, vilket jag naturligtvis inte kunde neka till. Totalt behövde hon passera förbi mig tre gånger tur och retur, sex gånger totalt det vill säga. Usch! Trots detta blev Stockholmsresan mycket lyckad. Avslutningsvis vill jag gratulera Ingrid och Emil och önska dem lycka till i framtiden.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.