Mitt första getingstick det här året, eller snarare det här millenniet

Publicerad söndag den 3 augusti 2008 kl. 21.25

Geting
En Vespula vulgaris ungefär som den här

Så har det då hänt. Det är inte särskilt vanligt i mitt liv. När jag har tänkt efter har jag kommit fram till att det var väldigt länge sedan senast, kanske inte riktigt åtta år sedan, men i varje fall fem. Anledningen till att många tycker att getingstick gör ont, anser jag kan vara att de blivit getingstuckna när de var unga. Då gör mycket ont, och ett getingstick gör ju till och med ont på riktigt, och således kommer man ihåg hur ont getingsticket gjorde hela livet.

För egentligen gör inte ett vanligt getingstick så värst ont. Det finns människor som har betydligt värre smärta, alltid. Vi bortser här från personer som är allergiska mot getingstick. Det är en helt annan sak. För dem kan ett getingstick utan behandling vara livsfarligt. Ett vanligt getingstick, som inte medför andningsbesvär eller andra allvarliga symptom, gör naturligtvis mycket ont minuterna efter sticket, men sedan avtar det mesta av smärtan. Som sagt är jag inte någon expert på området och har inte ens någon erfarenhet som går att tala om, utan min uppfattning grundar jag enbart på gårdagens getingstick och litteratur.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.