Busschauffören som blev en taxichaufför

Publicerad torsdag den 28 augusti 2008 kl. 15.32

Vilken häftig första timme i Frankrike! Från flygplatsen tog jag bussen till Aix-en-Provence. Det visade sig att jag var den enda resenären, och jag tog tillfället i akt att prata med busschauffören under resan. Vi jämförde livet i olika länder med varandra och diskuterade faktorer som kultur, språk och samhälle. Enligt busschauffören har vi svenskar mycket gemensamt med norrmän och danskar. Fransmännen med italienare och spanjorer. Oavsett hur det ligger till med den saken fick jag ett mycket varmt mottagande och bra språkträning. Busschauffören erbjöd sig till och med att köra mig en bit extra för att jag skulle hitta till mitt hotell. Dricks och stort tack fick du av mig, käre busschaufför!

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.