Nej till läkarprogrammet i Linköping

Publicerad onsdag den 3 september 2008 kl. 17.04

Jag tog ett av de svåraste besluten i mitt liv när jag bestämde mig för att tacka nej till läkarprogrammet i Linköping med start denna hösttermin. Aldrig har jag velat gå läkarprogrammet mer än när jag fattade beslutet. Att tacka nej var verkligen inte lätt, men jag gjorde det eftersom jag hade en stark önskan av att lära mig franska den här terminen. Ännu vet jag inte om jag valt rätt. Det får framtiden utvisa.

I år hade jag helt enkelt tur genom att få sökande lyckats bättre än mig på Högskoleprovet eller att de alternativt kom in i slutbetygsgruppen. Det är tveksamt om sökandesituationen någonsin kommer att se ut som denna termin. Samtidigt finns fler alternativ än läkarprogrammet för framtiden för min del. Just nu känns det dock en smula tveksamt om jag valt rätt.

Kommentarer

Birgitta.Onnestam@virgilio.it söndag den 23 november 2008 kl. 20.47:

Du har kanske inte valt rätt

Anders Törnkvist måndag den 24 november 2008 kl. 22.14:

Det är fortfarande svårt att veta, men det känns som att jag tog helt rätt beslut när jag tackade nej. Hösten i Aix-en-Provence har varit riktigt trevlig och jag har nu fått ett flyt i min franska som aldrig förr. Att komma in på läkarprogrammet kommer förhoppningsvis också vara möjligt för mig i framtiden, om jag väljer att plugga till läkare.