Häftigt bergslopp på cykel

Publicerad söndag den 16 november 2008 kl. 17.53


Efter att ha ansträngt mig rejält för att ta mig upp kände jag mig förtjänt av härliga nedförsbranter.

Det var ett mycket bra förslag som min värdfamilj kom med. Mellan Cadenet och Villelaure anordnade en av Provences större cykelföreningar det välkända cykelarrangemanget "Kålsoppans långlopp" (översatt) med precis som vanligt över 2000 deltagare, men inte så många fler eftersom antalet anmälningar begränsats för framkomlighetens skull till 2000. Bergsloppet tog längre tid än beräknat, några timmar för att cykla 35 km. Som bilden antyder var det givetvis lika mycket nerför som uppför eftersom start och mål var på samma plats. I vanliga fall brukar uppförsbackar i mitt tycke vara något motbjudande, i dag var dem i stället huvudtemat. Riktigt häftigt!

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.