Redan nästan jul – och jag packar

Publicerad tisdag den 16 december 2008 kl. 22.30

Tiden denna höst har gått alldeles för fort. Det är redan nästan jul. Ännu har ingen snö fallit i Aix-en-Provence, vilket är helt normalt, men ändå märker jag att julen närmar sig på många sätt. Julskyltning, julpyntning, julkalendern och julfika är några exempel. Däremot är det svårt för mig att inse att det snart är jul. Det skulle ju nämligen innebära att jag snart flyttar hem till Sverige. Det är faktiskt redan på fredag som jag åker. Det känns skrämmande och overkligt. Naturligtvis ska det bli enormt roligt att återse alla nära, men det känns riktigt trist att lämna Frankrike.

I dag tog vi ett gruppfoto av klassen, vilket markerar att slutet av terminen närmar sig. Avslutningen är på fredag morgon, några timmar innan mitt flyg lyfter. I och med denna markering har jag nu även själv börjat inse allvaret i situationen och jag har i dag tagit foton av min underbara oförglömliga värdfamilj. Jag kommer för resten av mitt liv ha kvar enormt många positiva minnen från Aix-en-Provence denna höst.

I kväll har jag börjat packa, för att se till att jag får med allt. Mina två resväskor på hjul och min ryggsäck är nu klara (fyllda maximalt). Det som återstår för mig är den stora tygkasse som jag köpte i London. Den är helt tom och jag hoppas att jag lyckas få ner allt som är kvar. Genom att kolla på min packningslista från avresan i augusti kan jag se att allt viktigt verkar komma med hem. Faktum är att jag inte verkar ha slarvat bort någonting alls i höst. Jag kan också konstatera att inköpen i London gör packningen svår att klara av, nästan till och med Bruselles Airlines som är det flygbolag som jag valt för hemresan. Jag uppskattar vikten av mitt totala bagage till omkring 55 kg.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.