Tentapluggande i Juridisk översiktskurs

Publicerad tisdag den 13 januari 2009 kl. 19.42

Lagbok och klubba
Foto: Kamerareportage/Scanpix.

I skrivande stund pluggar jag inför tentan i Juridiska översiktskursen som jag läser vid Högskolan i Borås. Tentapluggande är vad denna kväll har att bjuda på, men jag känner mig redan väl förberedd och anser mig därför med gott samvete kunna lägga mig tidigt i kväll, med undantag för julgransplundring och nedmontering av våra julsaker.

Tyvärr har jag inte kunnat vara med på särskilt många av de intressanta och roliga föreläsningarna med Sven Martinger, domare vid Göteborgs Tingsrätt, eftersom jag varit i Frankrike. Jag tror mig emellertid klara tentan som omfattar hela denna kurs på 15 högskolepoäng utan bekymmer. Kursen syftar till att ge en bred översikt över juridiken, med tonvikten lagd på de ekonomiska effekterna av de grundläggande rättsreglerna, särskild vikt läggs vid avtalsrätt, köprätt, fastighetsrätt. Andra rättsområden som behandlas under kursen är marknadsrätt, obligations- och sakrätt, värdepappersrätt, ekonomisk familjerätt, arbetsrätt, straffrätt, immaterialrätt, skadeståndsrätt, processrätt samt konkurs- och utsökningsrätt. Då jag redan sedan tidigare haft grundläggande kunskap inom dessa områden, och med denna kurs byggt på kunskapen inom områdena, känns det alldeles kanon inför morgondagens tenta! Till alla mina vänner och bloggläsare som också tentar i morgon, oavsett vilken kurs, önskar jag lycka till.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.