Glasskräcken visar på hur sårbara vi är

Publicerad torsdag den 2 april 2009 kl. 14.07

Glasskräcken sprider sig och omfattar nu både fryst och färsk kyckling i hela landet från producenter i Sverige, Danmark och Tyskland. Glasbitar har de senaste dagarna också hittats i falukorv och oxpytt. Det är allvarligt inte bara för att glas kan skada bland annat tänderna, munhålan och matstrupen utan framför allt eftersom glas antingen med mening eller oavsiktligt kunnat hamna i livsmedlen. Historien visar på hur enkelt det är att sprida skräck i ett land och få invånarna att sluta köpa viss mat och tillverkarna att återkalla otroliga mängder livsmedel. För visst tuggar du väl kycklingen numer lite försiktigare, även om du inte anser att du befinner dig i skräck, eller kanske har du till och med slutat köpa kyckling eller för all del, gått ännu längre och lämnat tillbaka all kyckling i frysen till butiken där du köpte den? Slutsatsen man kan dra av detta är att vi är mycket sårbara för sabotage, om det nu rör sig om ett sådant.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.