VM i cykel får mig att tänka på Vätternrundan

Publicerad söndag den 27 september 2009 kl. 19.04

Anders efter målgången i Vätternrundan

Samtidigt som jag lagade mat i dag såg jag de sista milen av linjeloppet i cykel-VM över 26 mil. Här visade proffscyklisterna prov på stor uthållighet och enastående taktisk förmåga. Australienaren Cadel Evans ryckte några kilometer från mål och han segrade med 27 sekunders marginal. Loppet får mig att tänka på mitt eget deltagande i årets upplaga av Vätternrundan. I Evans målgång såg jag nämligen min egen.

Redan innan jag hade kommit till Motala kändes det den sista milen som att jag hade klarat det, men först då. Lycklig, stolt och omtumlad möttes jag vid målgången av min far, som förevigade ögonblicket med kameran. Min enda målsättning inför loppet hade varit att jag skulle ta mig runt de 30 milen, och jag jagade inte någon tid. Jag hade tagit gott om pauser och tagit det lugnt, för att vara säker på att kunna genomföra hela loppet. Där stod jag nu, inte långt från där jag hade startat drygt tolv timmar tidigare, efter att under dagen ha cyklat runt Vättern och på denna väg passerat bland annat Gränna, Jönköping, Hjo, Karlsborg och Medevi. Därför förstår jag Evans glädje i dag.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.