September 2009

Med mål och planering når vi långt

måndag den 28 september 2009

Genom att sätta upp mål och göra upp en planering uppfyller vi våra framtidsdrömmar. Har man väl en gång insett detta, kan man tillämpa det på framtida drömmar vad det än gäller. Här innefattas bland annat konditionsträning, styrketräning, idrottsutövande, tävlingar och studier, ja särskilt när det gäller studier. Jag använder mig ofta av mål och planeringar i min vardag. Vad är det jag vill uppnå och varför vill jag det? Genom målen är det tydligt vad vi ska uppfylla och som svar på frågan varför har vi vår motivation till att nå målen. Planeringen omfattar dels översiktlig planering, vilket ger möjlighet att dela upp målen i flera delmål, dels detaljplanering vilket innebär att vi kontinuerligt planerar när vi ska ägna vår tid åt ett visst delmål. Då är det mycket lättare för oss att syssla med det vi verkligen vill och på så sätt nå våra drömmar.

Publicerad kl. 09.18
permanent länk | kommentarer (1)

VM i cykel får mig att tänka på Vätternrundan

söndag den 27 september 2009

Anders efter målgången i Vätternrundan

Samtidigt som jag lagade mat i dag såg jag de sista milen av linjeloppet i cykel-VM över 26 mil. Här visade proffscyklisterna prov på stor uthållighet och enastående taktisk förmåga. Australienaren Cadel Evans ryckte några kilometer från mål och han segrade med 27 sekunders marginal. Loppet får mig att tänka på mitt eget deltagande i årets upplaga av Vätternrundan. I Evans målgång såg jag nämligen min egen.

Redan innan jag hade kommit till Motala kändes det den sista milen som att jag hade klarat det, men först då. Lycklig, stolt och omtumlad möttes jag vid målgången av min far, som förevigade ögonblicket med kameran. Min enda målsättning inför loppet hade varit att jag skulle ta mig runt de 30 milen, och jag jagade inte någon tid. Jag hade tagit gott om pauser och tagit det lugnt, för att vara säker på att kunna genomföra hela loppet. Där stod jag nu, inte långt från där jag hade startat drygt tolv timmar tidigare, efter att under dagen ha cyklat runt Vättern och på denna väg passerat bland annat Gränna, Jönköping, Hjo, Karlsborg och Medevi. Därför förstår jag Evans glädje i dag.

Publicerad kl. 19.04
permanent länk | kommentarer (0)