December 2009

Julafton närmar sig

fredag den 18 december 2009

Det lider mot jul. I dag är det knappt en vecka kvar. Julstämningen är redan på topp. Det snöar för fullt ute. Jag önskade mig snö och här fick jag den på riktigt. Kanske kom den lite väl fort, men jag är ändå nöjd. Mitt rum är julpyntat med bland annat en julstjärna och två adventsljusstakar. Jag har fått flera vackra julkort. Det snyggaste julkortet i år som hittills kommit till mig kom från mamma och pappa. På senaste lektionen i latin sa vi "felicem natalem Christi". Knäcken som jag gjorde i går blev perfekt och i dag bjuder jag mina PBL-vänner på den. Jag har fått några julklappar i förskott, bland annat på julklappsbytet med några vänner, där jag fick en jättefin äggkopp med läkarmotiv, och en härligt grön miniräknare av min frisör. I morgon åker jag hem till mamma och pappa och julhandlar. På måndag julhandlar jag med några kompisar i Borås. Julafton närmar sig verkligen.

Publicerad kl. 09.31
permanent länk | kommentarer (0)

Hur duktiga är vi egentligen på att skilja falska leenden från äkta?

tisdag den 15 december 2009

Nyligen under ett PBL-fall kom diskussionen om leenden upp. Är vi verkligen så duktiga på att skilja falska leenden från äkta som vi tror? På BBC:s webbplats kan man testa sin förmåga i testet "Spot The Fake Smile". Jag hade 15 rätt av 20 och vet varken om det är bra eller dåligt. För de flesta ansiktena i testet tänkte jag inte efter, utan gick helt enkelt på magkänslan. För övrigt finns hos BBC också en del andra test för den som har en stund över.

Publicerad kl. 20.54
permanent länk | kommentarer (1)

Yippie, det snöar!

söndag den 13 december 2009

Tänk att det snöar i dag – i Lund! Här säger alla att jag kommer få klara mig utan snö, men tji fick de. Visserligen kommer det kanske sluta snöa snart och kanske kommer snön inte ligga kvar så värst länge, om alls, men det spelar inte mig så stor roll. Jag stannar inte kvar över jul, utan åker hem till mamma och pappa i slutet av veckan. Tack alla som gratulerade mig på namnsdagen! Generellt sett är inte namnsdagar någon stor sak, men just min namnsdag är lite speciell. Ni kommer väl ihåg att det slaskade den 30 november? Anders slaskar, julen braskar. Låt oss hoppas på att det stämmer i år.

Snö kommer det bli för min del. Över nyår åker jag tillsammans med några vänner till Hemsedal. Med oss i bagaget har vi erfarenheterna från förra året. Jonathan och jag har varit där många gånger tidigare, bland annat med slalomklubben Boge där vi båda tränade när vi var yngre. I mars bär det av till Åre med några andra vänner. Snön är min!

Terminen börjar närma sig sitt slut, även om tentorna i latin och på nervsystemet och rörelseapparaten inte är förrän i början av januari. Personligen skulle jag föredra att göra som bland annat Lunds Tekniska Högskola, där tentorna klaras av före julafton och man, såvida man inte skriver någon omtenta, kan vara helt ledig under jullovet och börja med de nya kurserna efter nyår. Höstterminen har gått otroligt fort. Det känns ändå som att jag har hunnit med mycket utöver studierna, som filmkvällar, middagar, gymmande och övrigt idrottande, besök i Ulricehamn, Linköping, Göteborg, Köpenhamn och Stockholm och engagemang i Unga Forskare bland annat som projektledare för årets introduktionskurs i Lund. Nu återstår innan jag lämnar Lund några få föreläsningar, fyra PBL-möten, en middag, julstädning och julklappsinköp.

Publicerad kl. 13.54
permanent länk | kommentarer (0)