Härna Marathon 2010

Publicerad lördag den 6 februari 2010 kl. 14.16

Karta över Härna Marathon

Det har pratats om det länge, men det är inte förrän i dag det äntligen har blivit bestämt. Härna Marathon blir av 2010. Lördag den 21 augusti går loppet av stapeln för första gången någonsin. Härna Marathon springs på grus och asfalt och är på den klassiska distansen 42 195 meter.

Start och målgång är vid tennisbanan är i Härna. Loppet går förbi Härna kyrka där kursen sättes mot Hägnen. Därefter rundas Björken och vid Hällstad kyrka springer deltagarna mot Härnakorset. Vid syfabriken är det vänster mot Hökerum och ganska snart vänster igen in mot Granelund och Svedjorna vid Mogden. Loppet går därefter genom Hökerum och förbi skolan och passerar Romsås varifrån Härna kyrka kan ses. Inte långt därifrån ligger Getared och här går Härna Marathon längs med Tolken en stund för att därefter svänga mot Intakan och Nedre Hule. I Nitta är det inte långt kvar, men även när Tvillingsjöarna har passerats ska man inte ropa hej eftersom de två sista kilometerna utgörs av Härnabackarna. Härna Marathon avslutas med att springa förbi kyrkan till målgången vid tennisbanan.

För min del är träningen i full gång, och sedan jag anmälde mig till Härna Marathon springer jag en extra gång i veckan, givetvis med mina nya egendesignade löparskor. Det är kul att träna inför ett lopp såsom Härna Marathon. Med mål kommer vi långt oavsett om det gäller träning, studier eller övriga vardagen.

Kommentarer

Fathima måndag den 29 mars 2010 kl. 22.46:

Hur ska jag anmäla mig då? :O

Anders Törnkvist tisdag den 30 mars 2010 kl. 21.00:

Du är ju redan anmäld! :D

Fathima måndag den 5 april 2010 kl. 13.53:

Bra! Vart lite orolig där...