Löpning på is – snart sommar

Publicerad torsdag den 25 februari 2010 kl. 22.58

Maratonträningen går bra. Mellan tre och fyra träningspass med löpning blir det i det här stadiet under en vecka. Jag känner mig nöjd. Ofta utgår jag från Stadsparken i Lund och springer spåret som är markerat med svart och vitt. Jag föredrar egentligen grus och tyvärr är flera av spårets tio kilometer på asfalt. I dag utgörs den allra största delen emellertid av snö och is. I själva verket var det riktigt nära att jag föll på dagens träningspass. Det skulle i så fall ha varit kombinationen av snö, regn, kyla och känslan av odödlighet som hade knäckt mig. Säkerligen hade jag fallit på riktigt någon kilometer senare om inte en kvinnlig löpare i motsatt riktning hade tipsat mig om en särskilt isig plats.

Den övriga träningen består fortsatt av gymmande och spinningpass. Det är en härlig känsla att gå till Gerdahallen på morgonen innan det blivit ljust. Morgonpassen är underbara och då är det dessutom knappt en människa på gymmet. Det känns riktigt skönt att solen börjar gå upp tidigare och tidigare för varje dag. Snart kommer solen att ha gått upp när gymmet öppnar vid 06.30. Det är nog inte mycket mer än en månad kvar till dess. Snart är nog också sommaren här.

Naturligtvis är det många veckor dit, men min erfarenhet säger mig att de kommer att gå fort. Det känns hursomhelst som att våren är på väg. Först på tur står dock skidresan till Åre med några kompisar. Som jag längtar ut i backen och till portarna när jag ser proffsen åka i OS! Senare i vår är det dags för det skriftliga provet i jägarexamen och uppskjutningen sker i slutet av sommaren om allt går som det ska. I sommar har två vänner och jag planerat att gå en kurs i fallskärmshoppning, något som jag också ser fram emot.

Kommentarer

Mattias lördag den 6 mars 2010 kl. 17.19:

Låter skönt. Kommer du slå min tid på 3 timmar och 27 minuter i sommar?