Lundaloppet 2010 genom Lunds innerstad

Publicerad lördag den 8 maj 2010 kl. 15.26

I dag sprang jag Lundaloppet för första gången. Tyvärr började jag bli förkyld igår och i morse kände jag mig snuvig och lite allmänt trött. Många rekommenderar ju att träning så långt som möjligt ska undvikas vid förkylning, så min första tanke var naturligtvis att inte ställa upp (att gå som någon föreslog var naturligtvis inget alternativ). Eftersom jag en timme innan startskottet varken hade feber eller hade ont i halsen bestämde jag mig för att ta mig till starten trots förkylningen. Jag försvarade mitt val med att det ju faktiskt inte handlade om träning, utan en tävling. På grund av förkylningskänslan och den förhöjda vilopulsen, bestämde jag mig likväl för att jogga långsamt. Klokt var nog att ta det lugnt, för med 179 i medelpuls sprang jag loppets 10 kilometer i Lunds innerstad på 48 minuter. Detta kan jämföras med träningstider tidigare i år på drygt 41 minuter med avsevärt lägre puls. Den högsta pulsen som jag hade under loppet var 186 och den uppnåddes under loppets sista kilometer. Naturligtvis känner mig jag glad att ha sprungit loppet, men jag siktar på att få en bättre tid i nästa års upplaga av samma tävling. Närmast på tävlingsfronten står ett maratonlopp och ett cykellopp, båda i augusti. Jag fick ett par rullskidor i födelsedagspresent som jag är väldigt glad över. Kanske hinner jag också med en tävling i rullskidor i sommar. En svensk klassiker som funnits med i tankarna sedan Vätternrundan förra året ser ut att bli av 2011 om allt går som det ska. Jag är varken van att åka längdskidor (Vasaloppet) eller simma (Vansbrosimmet), men ser med glädje fram emot att träna mig i dessa grenar. Nu är det dags för mig att vila och bli frisk!

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.