Maj 2010

Lundakarnevalen ger effektivt tentapluggande

fredag den 14 maj 2010

Full fart framåt i böckerna
Full fart framåt i böckerna.

Så här i slutet på terminen när det känns att det snart är sommar är det dags att öka tentapluggandets effektivitet så mycket det går. Inte minst på grund av att det är Lundakarnevalen Tjugotio nästa helg. Som jag berättade om i början av terminen köade jag nästan en hel dag för att få arbeta utan betalning under karnevalen. Det kommer att bli riktigt roligt. För en månad sedan var jag utklädd i tomteluva och sålde Rätt-&feljournelen, karnevalstidningen, med Martin och fick många leenden tillbaka (var det måhända åt oss de skrattade?). Vi träffade bland annat på en kvinna som berättade om hur hon träffat sin man på Lundakarnevalen för omkring tjugo år sedan. Visst är Lundakarnevalen underbar?

Efter mina tentor i anatomi, histologi, fysiologi och klassiskt latin väntar mitt sommarlov. I år har jag inte sökt något sommarjobb alls och tänker i stället ägna sommaren åt att umgås med familjen, släkten och vännerna. I sommar kommer jag att börja träna med mina rullskidor på riktigt, inför Vasaloppet nästa år. Julis höjdpunkt lär vara kursen i fallskärmshoppning som jag ska gå tillsammans med Jonathan och Emil. I slutet av sommaren siktar jag på att ha skjutit upp för jägarexamen. Det skriftliga provet klarade både Emil, Ingrid och jag galant i påskas. Slut med bloggandet och återgång till pluggandet!

Publicerad kl. 20.46
permanent länk | kommentarer (0)

Lundaloppet 2010 genom Lunds innerstad

lördag den 8 maj 2010

I dag sprang jag Lundaloppet för första gången. Tyvärr började jag bli förkyld igår och i morse kände jag mig snuvig och lite allmänt trött. Många rekommenderar ju att träning så långt som möjligt ska undvikas vid förkylning, så min första tanke var naturligtvis att inte ställa upp (att gå som någon föreslog var naturligtvis inget alternativ). Eftersom jag en timme innan startskottet varken hade feber eller hade ont i halsen bestämde jag mig för att ta mig till starten trots förkylningen. Jag försvarade mitt val med att det ju faktiskt inte handlade om träning, utan en tävling. På grund av förkylningskänslan och den förhöjda vilopulsen, bestämde jag mig likväl för att jogga långsamt. Klokt var nog att ta det lugnt, för med 179 i medelpuls sprang jag loppets 10 kilometer i Lunds innerstad på 48 minuter. Detta kan jämföras med träningstider tidigare i år på drygt 41 minuter med avsevärt lägre puls. Den högsta pulsen som jag hade under loppet var 186 och den uppnåddes under loppets sista kilometer. Naturligtvis känner mig jag glad att ha sprungit loppet, men jag siktar på att få en bättre tid i nästa års upplaga av samma tävling. Närmast på tävlingsfronten står ett maratonlopp och ett cykellopp, båda i augusti. Jag fick ett par rullskidor i födelsedagspresent som jag är väldigt glad över. Kanske hinner jag också med en tävling i rullskidor i sommar. En svensk klassiker som funnits med i tankarna sedan Vätternrundan förra året ser ut att bli av 2011 om allt går som det ska. Jag är varken van att åka längdskidor (Vasaloppet) eller simma (Vansbrosimmet), men ser med glädje fram emot att träna mig i dessa grenar. Nu är det dags för mig att vila och bli frisk!

Publicerad kl. 15.26
permanent länk | kommentarer (0)