Oktober 2010

Nu är det vintertid

söndag den 31 oktober 2010

Snö i Val Thorens

Nu är det vintertid. Att det inte längre är sommar har kylan den senaste tiden visat. Redan har det snöat i Skåne, även om snön då smälte i samma sekund som den kom i kontakt med marken. Snart kommer nog snön som ligger kvar. Jag längtar faktiskt efter snö, det är redan ljust så kort tid av dagen att vintern känns nära. I början av nästa år bär det efter tentan av till Val Thorens för en veckas skidåkning tillsammans med vänner i Lund och Ulricehamn. Det blir nytt med franska Alperna för min del och mina förväntningar är höga på skidåkningen i Val Thorens. Resan kommer att bli fantastisk!

Den extra timmen gjorde gott för mitt saldo på sömnkontot. Flexsaldot är åter på noll igen, efter många sena kvällar under veckan. Vred du förresten tillbaka dina klockor i natt? Jag ställde om mitt armbandsur innan jag somnade, men mina andra klockor brydde jag mig inte om eftersom de ordnade växlingen själva. Finessen sparade mig flera minuter, se hur tekniken underlättar vår vardag!

Publicerad kl. 13.41
permanent länk | kommentarer (0)

Fuska inte med träningen

tisdag den 26 oktober 2010

Fuska inte med träningen för att tiden saknas! Om du inte hinner med allt, prioritera bort andra saker och låt träningen vara viktigast. Följ ditt träningsschema och få den motion som du behöver. Låt inte regn och rusk (eller blöt snö som jag möttes av i kväll) stoppa dina planer. Skär mycket hellre ner på vad som helst annat! Min mycket trevliga och duktiga lärare i klassisk grekiska har lärt mig att det alltid är tillåtet att fuska, så länge det inte är under ett prov. God studieteknik och taktiskt och effektivt pluggande (både för tentan och för livet) är nyckeln till framgång. Ett nyckelord är repetition. Det är svårare med genvägar när det gäller fysisk träning. Otillåtna medel är inte rätt väg. Regelbundenhet och välgjord träningsplanering torde vara framgångskonceptet här.

Publicerad kl. 00.07
permanent länk | kommentarer (0)