Tvärflöjtens toner snart musik

Publicerad söndag den 8 januari 2012 kl. 16.24

Min nya tvärflöjt

För inte så länge sedan fann jag en tvärflöjt hos en vän. Jag blåste och blåste men i sanningens namn lät det inte särskilt vackert ens i mina öron som visste hur melodierna som jag försökte mig på skulle låta. Jag ville mer än jag klarade av efter att ha spelat flöjt några minuter. Till slut började de toner jag ville ha framträda. På julafton knackade tomten på vår dörr och jag visste inte vad han skulle komma med, låt vara att jag anade att en långärmad stickad tröja låg i ett av paketen. När han ur säcken hade tagit upp ett femtiotal paket till de yngsta barnen, fanns det ett avlångt paket till mig. Vad var det för julklapp, tänkte jag. Kände tomten verkligen till vad som var mitt nyfunna intresse? Ja, det gjorde han och så gick det till när jag fick min första tvärflöjt. Fast den här flöjten lär jag nog behålla länge, för vi har blivit vänner och börjar trivas bra tillsammans.

Det finns inga kommentarer. Skriv en kommentar.