Augusti 2012

Mer frukt och bröd än mjöl slängs i butikerna

söndag den 26 augusti 2012

Jag hittade en tidning från början av månaden där journalisten skriver att en av de stora matkedjornas miljöchef påstår att mer frukt och grönt än skafferivaror slängs i butikerna. Inte särskilt överraskande enligt mig. Jag själv köper väldigt sällan bröd som är några dagar gammalt och tycker inte heller det är chockerande att 8 % av brödet som produceras enligt artikeln kastas redan innan det når konsumenterna. Konkurrensen mellan de stora brödbagerierna anges som en bidragande orsak till det stora svinnet. Även i hemmen kastas det bröd och ett brödbageri försöker öka kunskapen om hur man bäst förvarar bröd. Tyvärr nämns inte hur man bör göra i artikeln. I korridoren som jag nyligen har flyttat ut ifrån förvarar majoriteten av mina grannar sitt bröd i kylskåpet. I en kokbok med många år på nacken står det: "Bröd åldras snabbare i kylskåp än i rumstemperatur. Det blir snabbt hårt." Ungefär så skriver även ett par av de stora brödbagerierna på sina webbplatser. Var det kanske en nyhet?

Publicerad kl. 11.55
permanent länk | kommentarer (0)